مقاله پژوهشی
بازاریابی
امیر رضا کنجکاو منفرد؛ علی جمدی؛ زهره السادات دعائی
چکیده
شناخت رفتار مصرفکنندگان، نیازمند انجام بررسیها و مطالعاتی در این زمینه میباشد تا مشخص شود مصرفکنندگان در فرآیند خرید محصول چه رفتاری ناشی از احساس سرخوردگی و ناهنجاری اجتماعی از خود بروز میدهند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر احساس ناهنجاری اجتماعی بر احساس شکست با توجه به نقش سرخوردگی مصرفکننده نسبت به فعالیتهای بازاریابی ...
بیشتر
شناخت رفتار مصرفکنندگان، نیازمند انجام بررسیها و مطالعاتی در این زمینه میباشد تا مشخص شود مصرفکنندگان در فرآیند خرید محصول چه رفتاری ناشی از احساس سرخوردگی و ناهنجاری اجتماعی از خود بروز میدهند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر احساس ناهنجاری اجتماعی بر احساس شکست با توجه به نقش سرخوردگی مصرفکننده نسبت به فعالیتهای بازاریابی است. پژوهش حاضر از نوع کاربردی و توصیفی بوده و از پرسشنامه برای گردآوری دادهها با حجم نمونه آماری 200 نفر با بهرهگیری از شیوهی نمونهگیری مرحله ای در بین مصرفکنندگان اصفهان انجام گرفت. تحلیلهای آماری پژوهش حاضر با نرمافزاری SPSS و AMOS انجام شده است. نتایج آزمونهای آماری مبین تاثیر معنادار بین احساس ناهنجاری اجتماعی به عنوان متغیر مستقل و احساس شکست به عنوان متغیر وابسته و سرخوردگی مصرفکنندگان نسبت به فعالیتهای بازاریابی به عنوان متغیر میانجی میباشد. همچنین سرخوردگی مصرفکنندگان نسبت به فعالیتهای بازاریابی بین احساس ناهنجاری اجتماعی و ابعاد احساس شکست میانجیگری جزئی میکند. سرخوردگی مصرفکنندگان میتواند ناشی از تصویر ذهنی نادرست برگرفته از جامعه، یا فعالیتهای بازاریابی نامناسب باشد که به مرور زمان میتواند ویژگیهای فردی را نیز تحت تآثیر قرار دهد. نتایج نشان میدهد که احساس ناهنجاری اجتماعی در سطح جامعه تاثیر معناداری بر سرخوردگی مصرفکنندگان دارد و همچنین سرخوردگی مصرفکنندگان نیز بر رفتار پس از خریدشان و احساس شکست نسبت انتخاب محصولی که با توجه به فعالیتهای بازاریابی داشتهاند تاثیر معناداری دارد.
مقاله پژوهشی
بازاریابی
مهناز دوستی ایرانی؛ مهدی باصولی؛ محبوبه دوستی ایرانی
چکیده
باتوجهبه رقابت مقصدهای گردشگری، بهمنظور جذب گردشگر و تأثیرگذاری بر تصمیم و انتخاب ایشان، پرداختن به موضوع تصویر مقصد و عوامل مؤثر بر تقویت آن، از ضروریات بازاریابی گردشگری به شمار میرود، لذا پژوهش حاضر با تأکید بر لزوم بازاریابی معنوی، به شناخت روابط بین همبستگی عاطفی با ساکنان، دلبستگی مکانی و تصویر مقصد پرداخته است. ...
بیشتر
باتوجهبه رقابت مقصدهای گردشگری، بهمنظور جذب گردشگر و تأثیرگذاری بر تصمیم و انتخاب ایشان، پرداختن به موضوع تصویر مقصد و عوامل مؤثر بر تقویت آن، از ضروریات بازاریابی گردشگری به شمار میرود، لذا پژوهش حاضر با تأکید بر لزوم بازاریابی معنوی، به شناخت روابط بین همبستگی عاطفی با ساکنان، دلبستگی مکانی و تصویر مقصد پرداخته است. بدینمنظور از پرسشنامه اقتباسشده و نمونهگیری در دسترس و سپس تصادفی ساده استفاده شد. مدل مفهومی پژوهش ترسیم و با معادلات ساختاری حداقل مربعات جزیی تجزیهوتحلیل گردید. یافتهها نشان داد که همبستگی عاطفی با ساکنان بهترتیب بیشترین ارتباط مستقیم را با دلبستگی مکانی، تصویر عاطفی و تصویر شناختی دارد، بهطور غیرمستقیم نیز به واسطه دلبستگی مکانی و دلبستگی مکانی- تصویر عاطفی بر تصویر مقصد کنشی تأثیرگذار است، همچنین دلبستگی مکانی بهترتیب بیشترین ارتباط مستقیم را با تصویر عاطفی از مقصد، تصویر شناختی و تصویر کنشی دارد. این نتایج نشان میدهد که با افزایش همبستگی عاطفی با ساکنان، دلبستگی مکانی و تصویر مقصد بهبود مییابد. در یک جمعبندی کلی نیز نتایج پژوهش حاضر بر لزوم تغییر نگاه بازاریابان و توجه به استراتژیهای بازارایابی معنوی در گردشگری تأکید دارد.
مقاله پژوهشی
بازاریابی
فاطمه گل علیزاده؛ بهرام رنجبریان؛ آذرنوش انصاری
چکیده
اکثر انتخابها و تصمیمات خرید تحت تاثیر تحلیل مشتری از مزایا و معایب و جنبههای احساسی و هیجانی است. مطالعات روانشناسی و بازاریابی بر نقشآفرینی هیجانات مشتری در مراحل مختلف فرآیند خرید صحه گذاشتهاند. هدف این مطالعه شناسایی ابعاد و عواملی است که به طور بالقوه بر هیجانات مشتریان در خرید محصولات آرایشی لوکس تأثیر میگذارد. ابتدا ...
بیشتر
اکثر انتخابها و تصمیمات خرید تحت تاثیر تحلیل مشتری از مزایا و معایب و جنبههای احساسی و هیجانی است. مطالعات روانشناسی و بازاریابی بر نقشآفرینی هیجانات مشتری در مراحل مختلف فرآیند خرید صحه گذاشتهاند. هدف این مطالعه شناسایی ابعاد و عواملی است که به طور بالقوه بر هیجانات مشتریان در خرید محصولات آرایشی لوکس تأثیر میگذارد. ابتدا بهمنظور شناسایی ابعاد هیجانات مشتریان مطالعهای کیفی با استفاده از مصاحبه عمیق نیمهساختاریافته با 23 مشتری محصولات آرایشی و بهداشتی لوکس گروههای تلگرامی انجام شد. این مرحله منجر به شناسایی ابعاد هیجانات مشتریان و فهرستی از عوامل شد که به طور بالقوه بهعنوان پیشایندهای موثر بر هیجانات در جامعه هدف عمل میکنند. در مرحله بعد بر اساس اجماع گروهی پیشایندهای موثر بر هیجانات مشتری تعیین شد. اعضای پانل در این مرحله 15 نفر از متخصصان و خبرگان حوزه بازاریابی، روانشناسی، شرکتهای واردکننده محصولات آرایشی و بهداشتی لوکس فعال در شبکههای مجازی و مدیران گروه آرایشی و بهداشتی لوکس در فضای مجازی بودند. اجماع نظر خبرگان طی سه دور حاصل شد و 36عامل بعنوان عوامل موثر بر هیجانات مشتری تعیین شد و بر اساس اهمیت یا قدرت تأثیر ادراک شده از دیدگاه متخصصان رتبهبندی شد که در نهایت در سه دسته، به صورت متغیرهای گروه و محصول، متغیرهای موقعیتی و متغیرهای فردی دستهبندی شد.
مقاله پژوهشی
بازاریابی
مهدی حقیقی کفاش؛ امیر بهرامی؛ بابک حاجی کریمی
چکیده
هدف: امروزه استفاده از فناوریهای بیمه جهت افزایش ارزش و بهبود کسب و کار میتواند برای شرکتهای بیمه به عنوان یک مزیت رقابتی محسوب شود با توجه به اهمیت و نقش این فناوریها در رشد و توسعه بیمه، هدف این مقاله ارائه مدل بازاریابی فناوری بیمه"اینشورتک" برای کسب و کارهای نوپا در صنعت بیمه میباشد.
روششناسی: روشتحقیق از نوع ...
بیشتر
هدف: امروزه استفاده از فناوریهای بیمه جهت افزایش ارزش و بهبود کسب و کار میتواند برای شرکتهای بیمه به عنوان یک مزیت رقابتی محسوب شود با توجه به اهمیت و نقش این فناوریها در رشد و توسعه بیمه، هدف این مقاله ارائه مدل بازاریابی فناوری بیمه"اینشورتک" برای کسب و کارهای نوپا در صنعت بیمه میباشد.
روششناسی: روشتحقیق از نوع تحلیل آمیخته میباشد. در مرحله کیفی با استفاده از تحلیل محتوا و کدگذاری باز و محوری به شناسایی مولفهها و شاخصها پرداخته، در ادامه با کدگزاری گزینشی روابط میان مفهوم، ابعاد و مؤلفههای مشخص شده است. در مرحله کمی با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی به شیوه تحلیل و مسیر و تحلیل عاملی تاییدی به توصیف مولفههای شناسایی شده پرداخته شده است.
یافتهها: ابعاد و مولفههای شناساییشده در تحلیل کیفی مدل بازاریابی فناوری بیمه"اینشورتک"برای کسب و کارهای نوپا در صنعت بیمه، شامل: شناسایی فرصتهای موجود، بازارشناسی، فضای رقابتی،تبادل اطلاعات، تنوع و نوآوری، دانش مشتری، مدیریت ریسک، استراتژی قیمتگذاری، مشارکت در سرمایهگذاری، تبلیغات، منابع فناوری سازمانی و فناوری اطلاعات بوده و در کنار مشخصشدن مولفههای مرتبط و موثر، نحوه ارتباط آنها نیز مشخص شده است.
نتیجهگیری: با توجه به مدل ارائه شده، مولفههای شناسایی فرصتها و مشارکت در سرمایهگذاری و تبلیغات بر تنوع و نوآوری و مدیریت ریسک و استراتژیهای قیمتگذاری و دانشمشتری تاثیر خواهد داشت و از این طریق بر تبادل اطلاعات و بازارشناسیو فضای رقابتی تاثیرگذار میباشند. نتایج مدل همچنان نشان میدهد، که مولفههای تبادل اطلاعات و بازارشناسی و فضای رقابتی بر منابع فناوریسازمانی و فناوری اطلاعات تاثیرگذار است.